ET SENTS PODEROSA?


"M’agrada deixar les mans lliures per a escriure com em vinga de gust, passant d’un assumpte a un altre, sense preocupar-me pel temps, la lògica o el sentit comú. M’agradaria ser guionista de cine o escriptora; i he de dir, sense falsa modèstia, que tinc bastant capacitat per a inventar històries plenes de sorpreses i giravolts inesperats."

Deixa el teu comentari sobre la novel·la.

10 comentaris:

Jose Raúl Peyrolón Díaz ha dit...

-no m'agradat perque es molt llarg
-no m'agradat perque son temes femenins
-m'agradat perque el final m'ha sorpres
-m'agradat perque al final totes les coses es solucionen
-m'agradat perque Joana pot fer tot el que vullga amb els seus poders
-no m'agradat perque es molt "cursi"
-m'agrada perque l'argument es divideix en molts arguments diferents que sempre paren al mateix lloc.

Unknown ha dit...

-La novel•la poderosa m'ha agradat perque es molt original i el poder que té Joana permet creaer una gran quantitat de posibles camins per on es pot dirigir la novel•la.
-M'ha agradat pe'ls valors de la protagonista que anteposa el bienestar dels seus benvolguts als seus.
-M'ha agradat la forma en la que l'autor sap narrar els fets des del punt de vista d'una dona, sent un home i sent molt creïble.
-M'ha agradat com demostra que tots els actes de Joana tenen conseqüencies.
-No m'ha agradat tant com un llibre amb tantes possibilitats m'haguera pogut agradar, es a dir, l'argument es bó i es molt original, pero no aprofita del tot les possibilitats del llibre. Apenes n'hi ha moments d'una gran interés.
-No m'ha agradat perque normalment es predecible i t'imagines el que pot passar.
-No m'ha agradat que el principi es molt lent, tarda un terç del llibre en descobrir el seu poder.

Yaiza ha dit...

El llibre de Poderosa m'ha satisfet. M'ha semblat interessant, gens pessat i fàcil de llegir. Ha sigut crec que el primer llibre que llig en valencià que no està ambientat en la Comunitat Valenciana, per això m'ha xocat un poc al principi. Dona l'impressió que es versemblant, ja que tot ocorre en llocs reals, i ocorreixen coses quotidianes (al marge de tindre "poders"). Els temes no m'han disgustat, pot ser perque soc xica i els comprenc. Encara que crec que Joana li dona massa importància, això li proporciona un punt còmic que no em sembla malament. M'ha semblat interessant que l'autor barrege història i literatura, jo aunque no ho parega m'he aprés la vida de Joana d'Arc i no m'ha costat gens, no com les classes normals. També com que era com un "diari" escrit per Joana, el vocabulari era fàcil d'entendre i això la veritat es que ajuda molt, no tindre que buscar massa paraules al diccionari. M'ha impactat que Joana simplement utilitze els poders en situacions un poc "crítiques" i no abusse d'ells com fariem uns quants, per als nostres interessos, ella ho fa més per tota la seua gent que ho necessita de veres. M'ha ensenyat com valora Dalva a la seua àvia i totes les coses que fa per ella, crec que no massa gent valora tant als avis. Finalment, no sé com acabaran les següents parts per això no sé si dir-ho, però jo preferiria que els pares de Joana i Xandi feren les paus.

Esteban ha dit...

- El llibre em sembla un diari pero escrit en forma de novel•la, no amb el dia a dia, resulta interessant canviar de formar cmparat texts que estic acostumat a llegir d'aques tipus.
- Pot ser que llibre siga massa llarg per a la història que conta.
- Jo posaria el llibre a segon o tercer d'ESO, crec que a uns cursos abans l'haura disfrutat més.
- A pesar de tot el llibre es entretingut i ràpid de llegir.
- M'ha agradat que l'autor haja sabut posar-se al lloc d'una dona adol•lescent.
- També m'ha cridat la atenció que el llibre no estava ambientat a València, crec que es el primer que llig en valencià que no ho està.
- El llibre esta bé, encara que es un poc predictible.

Anònim ha dit...

Aquest llibre m'ha agradat molt, ja que és divertit, original, i fàcil de llegir. El personatge que més m'ha agradat ha sigut Joana, que es podria caracteritzar i definir com una xica “normal”, divertida, sincera i espontània. També m'ha sorprès molt que faja de la màgia un instrument de bondat i saviesa per aconseguir ajudar els demés i no abusa del seu poder com molts altres farien...En realitat m'esperava i m'haguera agradat un final diferent, ja que en un principi creia que la avia Nina, una dona llesta i espavilada, s'anava a recuperar totalment de la seua malaltia (m’agrada creure en els miracles, ja sabeu, en els finals feliços, però també m’agrada que em sorprenguin).
Respecte al contingut: el narrador és el protagonista, d'aquesta manera la història esta narrada en primera persona del singular. L'estil de l'autor és senzill i segueix una estructura lineal que mostra els esdeveniments amb una coherent successió, fet el qual permet al lector que siga una novel•la graciosa i no molt carregada. Doncs, com és molt fàcil i amé de llegir, el llenguatge del que se’n fa servir l’autor tracta de representar la realitat d'una forma clara, precisa i divertida, molt divertida. El llibre se'l recomanaria a persones de la meua edat, fins i tot, a persones amb tanta vitalitat com la iaia Nina i sobretot a aquells lectors que estiguen disposats a submergir-se en la lectura i passar un bona estona llegint. Perquè… a qui no li agradaria sentir-se “PODEROSA”?

Guillermo García Andujar ha dit...

La veritat es que el llibre no era gens dificil de llegir perque el vocaulari era molt adequat i els temes que tracta son molt habituals en persones de la nostra edat, per tant aixó afegia una curiositat major, a continuació posaré mes o menys quals han sigut del raons de perqué m'agradat o no la novel-la.

-m'ha agradat perque era molt facil de llegir i amb un vocabulari molt adequat

-M'ha agradat per la manera en que es conten els fets en primera persona intercalant intervencions del personatjes.

-M'ha agradat el fet de que cada escrit de Joana acaba tenint una conseqüencia negativa per a ella

-M'agrada molt l'idea del llibre perqué es molt original i no he escoltat o llegit un llibre paregut, per tant el trobe molt curisós.

-M'ha agradat que Joana no utilitzara els seus poders per afavorirse directament, sino que els utilitza a favor o en contra d'altres persones, qualsevol altra persona hi hauria util-litzat els poders per a tindre diners.

-No m'ha agradat algunes parts perque es feienun poquet aburrides i pesades de llegir

-No m'ha agradat un cosa, que potser, siga jo que m'he adonat, pero ha sigut que sempre diuen que es guto el que escribeix les cartes, i lo que posa a les cartes es fa realitat per part de guto, pero al final diuen que es júnior que no ha tingut quasi res a vore en toto el llibre, com ja he dit abans, potser siga jo que ho he llegit malament, pero a mi em sembla això
Guillermo García Andújar

Joan Prats i Climent ha dit...

- La novel·la m'agradat perque esta molt ben escrita, i es ràpid de llegir, no es fa massa pesat.
- M'agradat perque es un tema nou e interesant, diferent a les novel·les que estic acostumat a llegir.
- M'agradat perque es una estructura diferent que mai havia llegit, ja que el llibre no està dividit en molts capítols, i te forma de diari.
- M'agradat el esforç que te qué haver posat el autor per a escriure un diari com si fòra una adolescent.
- M'agradat la barreja de temes que aparéixen al llarg del llibre: amor, desengany, infidelitat, comèdia, etc.
- Pense que el llibre tindria que haver sigut per a xics i xiques de 11 o 12 anys, ja que es massa senzill per a la nostra classe.
- No m'agradat que, per a la longitud que te el llibre, diga tan poques coses, és a dir, que puga expressar més idees, i no girar tant en volta a una durant molt de temps.

Laura ha dit...

Poderosa ha sigut un llibre molt diferent.
-M'ha agradat perquè , encara que siga un poc extens , una vegada comences a llegir , no pots parar i les pàgines passen volant. Els poders que poseïx Joana , estan molt be, gràcies a ells pots solucionar moltes coses , m'agradaria tindre-los. Una altra cosa que es pot destacar es el lloc on esta ambientada la novel·la m'ha sorprès que no siga a València. El personatge que més m'ha agradat a sigut l'avia perquè, es mostra molt firme en les seues idees i sempre esta donant consells a Joana , ella sap aprofitar l'oportunitat que l'ha donat la seua néta, de poder viure sense massa problemes , en canvi altres personatges no aprofiten eixa oportunitat , tal vegada eixes son per a mi els aspectes negatius de la novel·la. També me fixat que en la novel·la traten de mostrar-nos personatges amb diferents personalitats , es poden diferenciar sense molt esforç. Cal destacar molt positivament l'esforç que ha tingut que fer el nostre autor per a tratar d'alguns temes femenins i que haja triat eixe final en el que tot torna al seu aspecte natural , com si res haguera passat. Es un llibre que recomane a totes aquelles persones que tinguen un poquet de temps , i que vullguen distraure's sempre disfrutant de llegir.

Laura ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Yaiza ha dit...

Manel, he intentat durant tota la vesprada obrir les pàgines per a l'examen i no puc obrir cap pàgina.