ELS VALENTS DE VALOR: EIXIDES CULTURALS 2010


La setmana que ve, els grups de primer i segon d'ESO assistiran a la representació de Els valents de Valor al Teatre Círculo de València.
La companyia Rodolant Teatre porta a escena Els valents de valor, de Manuel Molins, un homenatge a la memòria d'Enric Valor i a la cultura popular valenciana.
L'obra està basada en algunes de les rondalles populars que l'escriptor arreplegà arreu dels pobles i comarques valencianes com les velletes de la penya roja, l'oncle porra, el corb i la rabosa o la mare dels peixos.
Enric Valor es presenta a l'escenari per adreçar-se al públic familiar i juvenil, amb la intenció de contar-li alguna de les velles històries que ha sentit de la gent del poble. De sobte, però, aquest intercanvi entre l'escriptor i el públic es veu interromput per l'aparició sorprenent d'alguns dels personatges dels contes populars amb una actitud una mica rebel i que ens plantejaran una sèrie de situacions divertides i plenes d'aventura.
En el deu aniversari de la mort de l'escriptor de Castalla, la companyia porta endavant aquest espectacle que implica la recuperació de les rondalles populars i una oportunitat única per a apropar als més menuts l'origen, els arrels i costum de la nostra cultura, així com les ganes de mantenir-la viva.
Extret de Bromera de Lletres





Escriu la teua opinió sobre l'obra.